Kjøpsbetingelser

Vi tar forbehold for eventuelle trykkfeil. Alle bilder er ment som illustrasjon – farger vises forskjellig fra skjerm til skjerm.

Bestill så mye du vil – vi splitter forsendelsen for deg!
Dermed vil ingen av pakkene du mottar overstige beløpet som man må betale moms eller toll for!

Vi garanterer;
– 100% levering – eller garantert pengene tilbake
– full reklamasjons- og bytterett (etter norsk kjøpslov)

Vi har to forsendelsesmåter;
1. Fraktfritt
2. Med fraktkostnad

1. Fraktfrie varer
Dette er produkter som sendes direkte fra vår leverandør, og er i tilfelle opplyst om fraktfritt under hvert produkt.
NB! Disse produktene har normalt 2-3 ukers leveringstid, men kan i visse tilfeller ta lenger tid.
(i høytider som jul osv. kan det ta 30-45 dager da alt skal gjennom tolllageret for scanning og så sendes videre) Men du får jo et billig produkt uten fraktkostnader!

2. Varer med fraktkostnad
Dette er produkter som sendes fra vårt eget lager i Spania. Frakt på 59,- er en flat sats som tilkommer én gang per bestilling, uansett hvor mye du handler for og uavhengig av hvor mange pakker vi sender deg.
Normal leveringstid er 3-5 dager.

Pris
Kun frakt kommer i tillegg til oppgitt pris dersom ikke fri frakt er oppgitt.

Frakt og leveringstid
Fraktutgifter legges til ved utsjekking av handlekurven. Vi sender vanligvis varen med brev via posten. Vi tar ikke ansvar for postens leveringstid og/eller håndtering, men erfaringsmessig får du varen innen 3-5 arbeidsdager fra bestillingsdato.
Dette gjelder varer som har frakttillegg.

Fraktfrie varer tar en del lenger tid. Vanligvis 7-15 arbeidsdager + tid i tollen.
Pga tolltiden, kan det ofte ta 30 dager før man mottar i posten.
Ved jul og høytider tar det ekstra lang tid, kan ta opptil 45 dager.
Vi tar forbehold om lenger frakttid.

Betalingsalternativer
Kortbetaling via Pay Pal.

Avgifter
Ingen andre avgifter tilkommer – bestiller du for mer enn 199,- sender vi flere pakker.

Angrerett og åpent kjøpt i 14 dager
Du har rett til å angre ditt kjøp i løpet av 14 dager etter at du har mottatt varen, uten ytterligere begrunnelse. Dette forutsetter at produktet og emballasjen er uforandret, dvs. ubrukt og ikke åpnet, ødelagt eller skadet. Det er du som kunde som står for returporto ved bruk av angreretten og åpent kjøp. Ved retur må kvittering eller kopi av denne medfølge. Kontakt med oss må ha funnet sted før retur. Vi forbeholder oss retten til, i de tilfeller der returen er feilaktig, dvs at kvittering mangler eller at vi ikke er kontaktet på forhånd, å avstå fra tilbakebetaling av varens verdi. Vi henter ikke ut pakker som sendes som postoppkrav.

Reklamasjon
Det er viktig at du leverer en korrekt reklamasjon. Synlig feil: Meldes umiddelbart ved mottak av varen. Skjult feil: Meldes til oss i løpet av 7 dager etter mottak av varen. Et produkt som vi har konstatert er feilsendt, alternativt skadet, blir byttet av oss. Ved gyldig retur betaler vi returfrakt. Om du har bestilt flere varer enn den du returnerer, betaler vi derimot ikke tilbake hele fraktkostnaden. For feilaktig returnert vare betales det ikke ut erstatning for hverken vare eller returkostnader.

Tilbakebetalinger
Tilbakebetaling gjøres til den bankkonto du gir opplysningern om. Tilbakebetalingen foretas i løpet av 10 arbeidsdager, fra mottak og godkjennelse av din retur.

Behandling av personopplysninger
Når du legger inn en bestilling hos oss, oppgir du personopplysninger, som navn, adresse og telefonnummer. I forbindelse med din registrering og bestilling godkjenner du at vi lagrer, og bruker dine opplysninger i vår virksomhet for å kunne gjennomføre våre forpliktelser overfor deg. Vi dokumenterer også all kommunikasjon vi har med deg via e-post, for å kunne tilby deg den servicen du forventer av oss. Vi kommer ikke til å gi ut dine personopplysninger til en tredjepart. Du har rett til å få oversikt over hvilken informasjon vi har registrert om deg. Om den er feilaktig, ufullstendig eller irrellevant kan du kreve informasjonen rettet eller fjernet. Ta i så fall kontakt med oss.

Forsinket levering
Vi meddeler deg umiddelbart dersom det oppstår forsinkelser ved leveringer. Du, som kunde, har alltid rett til å heve kjøpet i slike tilfeller. Vi tar forbehold om utsolgte varer som ikke lenger kan skaffes.